Попът от Свищов остава в ареста

Публикувано на пн, 17 юни 2013
470 четения

Постоянна мярка “задържане под стража” постанови Горнооряховският районен съд за 47-годишния свещеник Димитър Андонов от Свищов. Свещеникът бе обвинен от прокуратурата, че е поръчал палежа на къщата на бившите си тъст и тъща Александър и Величка Узунови в горнооряховското село Янтра. За целта наел мъж, на който платил 330 лева, но последният се отказал да извърши престъплението и разказал всичко в полицията.
Въпреки искането на адвокат Димитър Марковски клиентът му да бъде пуснат от ареста, ГОРС постанови попът да остане зад решетките до началото на делото срещу него. Съдът не прие доводите на защитника, че прокуратурата не разполагала с никакви данни Андонов да е участвал в приготовление на палеж, каквото обвинение му е повдигнато.
Александър и Величка Узунови научили от медиите каква разправа се е подготвяла с тях. Споделят, че бившият им зет с години наред тормозел дъщеря им Стефка, с която били женени повече от 20 години и дори я пребивал с арматурно желязо.
Бившата съпруга на Андонов Стефка Кирилова в момента е във Великобритания с двете им деца – Александър и Радослав. В свое писмо до “Янтра ДНЕС” тя пояснява, че твърденията за неуредени финансови отношения между бившия й съпруг и нея са неверни. “Имаме бракоразводно споразумение от 9 февруари 2012 г., в което той е потвърдил с подписа си, че всичко е поделено и не му дължа нищо”, посочва тя в писмото си. Въпреки това, между нея и Андонов в момента се водят две граждански дела с парични искове. В същото писмо Кирилова посочва, че още през 1998 г. е подала молба за развод. “Тогава бях заплашена, че ако не се откажа от развода, домът на родителите ми ще бъде запален с тях вътре. Неговият стил са заплахите и насилието”, твърди бившата му съпруга.
Според нейните родители, точно през същата година тя е подала и сигнал в полицията заради нанесен от мъжа и побой. Той обаче останал без последствия. Едва през 2011 г. Андонов е осъден след гражданско дело за семейно насилие и му е било забранено да посещава дома и местоработата на Стефка за половин година.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново