Полицията задържа двама мъже, докато поливат насаждения с канабис

Публикувано на ср, 28 авг. 2013
474 четения

Двама мъже бяха задържани от полицията, докато поливали стръкове канабис. Вечерта в понеделник, служители на РУП – Горна Оряховица провели специализирана операция по линия на наркоразпространението. Действали по предварително получена оперативна информация и проследили двама мъже, за които имали подозрения, че отглеждат забранени от закона растения.
Стигнали до нива в местността Конски дол, недалеч от село Писарево. Там мъжете се захванали да поливат три големи растения канабис, засадени в края на нивата. Полицаите ги задържали и отвели в ареста в РУП – Горна Оряховица, където са останали едно денонощие. Иззели и няколко пластмасови туби с розова на цвят течност, която се предполага, че е вид течен тор. Трите растения с височина близо 2 метра са изкоренени и иззети като доказателство. При направения полеви наркотест, показали високо съдържание на наркотичния компонент тетрахидроканабинол.
Срещу 21-годишния Й. С. от Долна Оряховица и авера му Й. П. (22 г.) от Горна Оряховица е образувано бързо производство. Мъжът от Долна Оряховица е криминално проявен и осъждан, другият не е известен на полицията.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново