Полицаи спипаха пиян водач, неговият спътник налита на бой

Публикувано на вт, 15 Ян. 2013
418 четения

Полицаи от Павликени спипаха пиян водач при рутинна проверка в село Бутово. Предната вечер униформените спрели “Фолксваген Пасат” с ловешка регистрация.
Зад волана бил 25-годишният А. Д. от село Българене, община Ловеч. До него на предната седалка се возел И. С. (37 г.) от Левски, като и двамата мъже са криминално проявени и осъждани за престъпления от общ характер. Полицаите се усъмнили, че водачът е пиян, и настояли да му направят тест с дрегер. Първоначално никой от двамата не оказал съпротива и А. Д. дал проба. Устройството отчело 1,87 промила алкохол в кръвта му, което е над три пъти повече от допустимата норма. Тъй като за всеки случай над 1,2 промила законът предвижда наказателна отговорност, полицаите разпоредили водачът да влезе в патрулния автомобил, за да го откарат в управлението в Павликени. Мъжът се подчинил на заповедта, но неговият спътник се ядосал, разкрещял се на полицаите, че няма да водят приятеля му никъде. Тръшнал вратата на патрулката и задърпал А. Д. далеч от нея.
При опит полицаите да се намесят, налетял да ги бие. Това наложило служителите на реда да го закопчеят с белезници и двамата мъже били отведени в ареста за срок от 24 часа по ЗМВР. Срещу единия е образувано бързо производство за шофиране в нетрезво състояние, а срещу втория – за възпрепятстване на орган на властта да изпълни служебните си задължения.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново