Полицаи провериха 232 граждани и 81 автомобила за 6 часа в Павликени

Публикувано на вт, 22 май 2018
2211 четения

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движение се проведе днес на  територията на община Павликени, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов. В акцията, която е продължила от 6.00 до 11.00 часа са участвали служители от отдел „Охранителна полиция“ на областната дирекция, Районното управление в Павликени и “Жандармерията”
Проверени са били 232 граждани и 81 автомобила. Съставени са 32 акта, от тях 7 по Закона за гражданската регистрация, 8 по Закона за българските лични документи и 17 по Закона за движение по пътищата. Наложени са 23 глоби по фиш. Образувано е едно бързо производство за нерегламентиран превоз на пътници.
От началото на май това е третата мащабна акция, проведена в малките населени места на територията на ОДМВР – В. Търново. Такива специализирани операции бяха проведени на територията на общините Златарица и Свищов. При акцията в община Златарица бяха проверени 63 автомобила и 105 граждани. Съставени бяха 24 акта и наложени 14 глоби по фиш. На територията на община Свищов бяха проверени 133 автомобила и 303 граждани. Съставени бяха 78 акта и наложени 30 глоби по фиш, издадени са били 11 заповеди за налагане на принудителни административни мерки и са образувани 4 бързи производства, допълни ст. комисар Машов.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново