Полицаи предотвратиха кървав бой между роми

Публикувано на чт, 27 юни 2013
853 четения

Полицаи от Павликени предотвратиха саморазправа между ромски фамилии. Около обяд във вторник гражданин сигнализирал, че в центъра на града се е събрала голяма група роми, които се карат. На мястото бил изпратен полицейски екип. Униформените заварили развихрил се скандал между осем мъже и младежи, въоръжени с брадви, тръби и ножове. Те били готови да се разправят по кървав начин.
Полицаите незабавно прибрали хладните оръжия и отвели всички в управлението. При разпитите станало ясно, че спорът възникнал между Г. Г. (38 г.) и М. С. (52 г.). Жената започнала да се разправя с мъжа за това, че синът му Иван пребил жестоко нейния непълнолетен син Гечо преди два месеца. Тогава Иван хванал Гечо, че има връзка с непълнолетната му дъщеря, която обаче била обещана на друга фамилия. Отношенията й с непълнолетното момче довели до позор за Иван, който трябвало и да върне платената за дъщеря му зестра.
“Забранената любов” между непълнолетните приключила с това, че Иван издирил Гечо, качил го в колата си и го пребил толкова жестоко, че се наложило да отстранят далака на момчето. Случката скарала двете фамилии. Роднините на Гечо се опитали да потърсят възмездие, а тези на Иван заплашвали да отнесат случая пред Мешерето и да искат Гечо да бъде изгонен от града. Във вторник случайна среща между бащата на Иван и майката на Гечо отприщила наново разправия, към която скоро се присъединили роднини и от двата рода. Те са задържани от полицията за срок от 24 часа по ЗМВР и срещу тях е образувано досъдебно производство за хулиганство.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново