Пиян шофьор се опита да подкупи полицаи

Публикувано на вт, 3 сеп. 2013
254 четения

33-годишен мъж от стражишкото село Виноград бе задържан след опит да подкупи полицаи при пътна проверка. Около 16 ч. в неделя, екип на “Пътна полиция” спрял за рутинна проверка лек автомобил “Фолксваген”, който преминавал през с. Куцина по главния път Велико Търново – Русе. Униформените направили тест с дрегер на шофьора М. М. и устройството отчело 0.96 промила. Въпреки че е под границата от 1,2 промила, след която се носи наказателна отговорност, пътните полицаи трябвало да му напишат акт за административно нарушение.
След като видял резултата от пробата на устройството, шофьорът не казал нищо, отишъл до собствения си автомобил и се върнал до патрулката. През отворения прозорец пуснал на седалката вътре 30 лева. Униформените обаче не приели опита за “почерпка”, незабавно излезли от колата и повикали свои колеги от РУП – Полски Тръмбеш. Минути по-късно шофьорът бил закопчан и отведен в ареста за срок от 24 часа по ЗМВР. Срещу М. М. е образувано досъдебно производство и вместо само глоба за алкохола, по чл. 304а за опит да подкупи длъжностно лице, заемащо отговорно положение, може да получи до 10 години затвор и до 15 хиляди лева глоба.
Мъжът е известен на органите на реда, има криминални регистрации и присъди за кражби. В ареста се озовал и спътникът му – 21-годишният В. С., който след ареста на своя познат излязъл от колата и започнал да се разправя с полицаите. Те от своя страна прибрали и него и образували бързо производство за възпрепятстване на служебен орган да изпълни служебните си задължения. Младежът не е известен на полицията и няма предишни криминални прояви.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново