Пиян се обърна по таван във Велико Търново

Публикувано на вт, 29 ян. 2013
1237 четения

28-годишен мъж предизвика пътно произшествие в старата столица, след като седнал зад волана след почерпка. Произшествието станало около 6 часа сутринта в неделя на кръстовището между улиците “Никола Габровски” и “Георги Измирлиев” в западната част на града. Лек автомобил “Волво” поднесъл на заледената настилка, блъснал се в бордюра и се преобърнал по таван на пътя. На колата са нанесени сериозни материални щети, но по чудо водачът – 28-годишният К. П. от В. Търново, се разминал без никакви наранявания. При произшествието не са засегнати други автомобили, най-вече поради слабия трафик в ранния сутрешен час в неделя.
На място бил изпратен дежурен екип на полицията, като униформените настояли да направят тест с дрегер на водача. Устройството отчело 1,86 промила алкохол в кръвта. Шофьорът категорично отказал да даде кръвна проба за химичен анализ и е бил отведен в ареста за срок от 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано бързо производство за шофиране в нетрезво състояние.
25-годишният Д. Ц. от Ловеч е бил спипан да кара след почерпка в Горна Оряховица. При тест с дрегер се оказало, че Д. Ц. шофира с 1,24 промила алкохол в кръвта. Взета му е проба за химичен анализ и е отведен в ареста за 24 часа. Образувано е бързо производство.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново