Пътни полицаи заловиха двама пияни водачи

Публикувано на вт, 27 авг. 2013
336 четения

Двама водачи, седнали зад волана след солидна употреба на алкохол, бяха задържани от полицията в неделя. Около 22 ч. вечерта униформени служители спрели в центъра на В. Търново “Рено”, управлявано от 41-годишния И. Д. от старата столица. Дрегерът отчел, че водачът шофира с 2,56 промила алкохол в кръвта. Това е пет пъти по-голяма стойност от допустимата по закон норма. И. Д. е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по ЗМВР, а срещу него е започнато незабавно производство.
Няколко часа по-рано друг патрул от РУП – В. Търново, спрял “Лада” в Килифарево. Колата била шофирана от 23-годишния Г. Т. от Дебелец и поведението му събудило съмненията на униформените. Дрегерът отчел, че младият мъж е седнал зад волана с 2,8 промила алкохол. Той е задържан и срещу него е образувано бързо производство. И двамата арестувани нямат предишни осъждания, но И. Д. е известен на полицията.
Колеги на великотърновските полицаи от РУП – Свищов и РУП – Елена са провели специализирана операция по линия на пътното движение в неделя. Акцията е реализирана по т.нар. метод на широкообхватния контрол, като за няколко часа униформените са проверили 81 МПС и 93 граждани по третокласните и общински пътища на територията на двете общини. Основно полицията е проверявала за шофиране под въздействие на алкохол и упойващи вещества, както и за използването на задължителните обезопасителни средства от водачи на автомобили и мотоциклетисти. Съставени са 17 акта на неизрядни водачи и са наложени 28 глоби с фиш.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново