Отложиха делото срещу Орлин Тодоров

Публикувано на вт, 22 ян. 2013
743 четения

Делото срещу бившия началник на ТЗБОП – В. Търново, Орлин Тодоров бе отложено заради неявяване на девет от призованите свидетели. От тях редовно призован е бил единствено бизнесменът Петър Христов, който е изпратил факс до съда, че е прекарал сериозно заболяване и не може да се яви. Останалите осем свидетели са били нередовно призовани, като 4 от тях са в чужбина.
Днес бе разпитан зам.-главният редактор на печатно издание, публикувало първо информацията за акцията на ГД БОП по т.нар. случай “бебе във фризера”. Екатерина Праматарова потвърди първоначалната теза на обвинението, че е получила информация за акцията в телефонен разговор лично с Орлин Тодоров. И преди това той й е давал информация за други акции на звеното.
Пред съда бяха разпитани бившият зам.-директор на ОД на МВР – Благоевград, Бойко Дункин, свидетелите Тодор Тодоров от Първомайци и Стефан Георгиев от Горна Оряховица. Пред съда се яви и бизнесдамата Красимира Михайлова, но нейният разпит протече при закрити врата.
Следващото заседание по делото е насрочено за 25 и 26 февруари, когато ще бъдат чути и заключенията по две назначени съдебно-технически експертизи.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново