Осъдиха условно румънец за трафик на мигранти

Публикувано на нд, 4 февр. 2024
87 четения

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Велико Търново, беше осъден румънски гражданин, който незаконно е превозвал мигранти през страната, съобщават от Районната прокуратура в старата столица.
В. Н. е признат за виновен, че на 16 ноември 2023 г. на територията на село Вонеща вода на пътя Велико Търново – Гурково чрез използването на лек автомобил марка “Фолксваген”, с немски регистрационни табели, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група чужденци – 11 броя сирийски граждани (6 пълнолетни и 5 непълнолетни лица), без валидни документи за самоличност, да преминават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Те не притежавали нито редовен паспорт, нито заместващ го документ за пътуване, както и виза.
Деянието е извършено виновно при форма на вината пряк умисъл и по начин, опасен за живота на лицата, които са били превозвани в багажника на автомобила.
На В. Н. бе наложено наказание лишаване от свобода в размер на две години, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК бе отложено за срок от пет години, както и наказание глоба в размер на 5000 лв. Автомобилът, с който е извършено престъплението и е собственост на В.Н., е отнет в полза на държавата.
Делото е приключило със споразумение, одобрено от Районен съд – Велико Търново, което има последици на влязла в сила присъда.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново