Осъдиха на 4 години затвор Пол Рейнаф за блудство с деца

Публикувано на ср, 16 Ян. 2013
630 четения

4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще трябва да изтърпи британецът Пол Рейнаф, който бе изправен пред Темида за продължителни сексуални отношения с две малолетни момчета от павликенското село Стамболово. Родителите на двете деца, с който британецът блудствал – Севдалина Петрова и Румен Маринов, получават по 3 години затвор, като присъдите им са отложени условно за срок от 5 г. Те бяха признати за виновни, че са помагали и улеснявали Рейнаф да извършва блудствени действия с момчетата за продължителен период от време.
Тримата ще трябва да платят солидарно на двете деца – Дамян и Мартин Петрови по 10 000 лева за нанесени неимуществени вреди както и 2000 лева държавна такса и съдебни разноски.
Пол Рейнаф бе задържан в края на месец април, след като антимафиоти нахлуха в жилището му във великотърновския квартал “Асенов” и го завариха в леглото с 11-годишния Мартин. Впоследствие се изясни, че британецът блудствал в продължение на месеци с момчето и 10-годишното му братче Дамян. Той направи пълни самопризнания и му бе повдигнато обвинение по чл. 157, ал. 2 за полово сношение с лице, ненавършило 14 г., с използване на принуда или зависимост. Наблюдаващият прокурор Валентина Годжова привлече като обвиняеми Севдалина и Румен, след като бе събрана информация, че двамата са знаели какво върши Пол с децата им и дори сами са ги подтиквали да ходят при него. Според тезата на обвинението, те са разбрали, че между британеца и братчетата става нещо, когато момчетата започнали да се обличат с хубави дрехи, Рейнаф им купувал различни вещи и прекарвал много време с тях. След като разбрали за сексуалните отношения между него и синовете им, те започнали да го изнудват за все повече пари и вещи. Така получили капаро от 1500 лева за къща във Водолей, лаптоп, велосипед, моторче, музикална уредба и др. Рейнаф се грижел хладилникът им да е зареден с продукти и им плащал сметките за ток и вода. Севда и Румен си затваряли очите за това какво прави с децата. Не е ясно колко точно пари е похарчил Рейнаф за “подаръци” за семейството, но по негови собствени думи е пристигнал в България с около 65 000 паунда, от които при задържането му не било останало нищо.
Родителите Румен и Севдалина твърдяха, че са невинни, преди да влязат в съдебна зала. След като разглеждането на делото започна, двамата внезапно промениха мнението си, признаха обвиненията и се съгласиха делото срещу тях да бъде разгледано по реда на съкратеното следствие.
Това позволи съдът да се произнесе още в първото заседание, а присъдите на тримата са намалени с по една трета.
Решението на ВТРС може да бъде обжалвано пред Окръжен съд, но само по отношение на размера на наказанията. Адвокатите на британеца и на Румен и Севда заявиха, че все още не са решили дали ще обжалват. В случай че присъдата влезе в сила, Рейнаф има право да поиска да лежи наказанието си във Великобритания.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново