Орлин Тодоров приет в болница, отложиха делото срещу него

Публикувано на пт, 26 Апр. 2013
755 четения

Великотърновският окръжен съд отложи пред самия финал делото срещу бившия шеф на ТЗ БОП Орлин Тодоров. Антимафиотът бил приет по спешност в болница. На вчерашното заседание трябваше да бъдат разпитани неявили се свидетели, които съдът неуспешно се опитваше да издири по време на целия процес. Освен страните, на вчерашния процес не се яви никой. Адвокат Ирина Косева, която защитава Тодоров пред съда, още в началото на процеса обясни, че е получила обаждане от съпругата на подсъдимия, която я е информирала, че бившият антимафиот се е почувствал много зле и е постъпил в болница, като няма никаква информация за състоянието му. Съдия Пламен Борисов отложи делото за 5 юни, тъй като НПК не позволява делото да протича без присъствието на подсъдимия. Също така той постанови да бъде направен нов опит за издирване на неявилите се свидетели, както и да бъде изискана справка от ОД на МВР за настоящото им местоположение. В случай, че те отново не се появят в началото на юни, страните са готови да поискат те да бъдат извадени от делото. Практически и прокуратурата, и защитата, бяха готови със своите пледоарии още за вчерашното заседание. Ако не се появят нови извънредни ситуации, които да доведат до отлагане на процеса, вероятно следващите заседания ще бъдат последни по мегаделото.
Проверка на “Янтра ДНЕС” показа, че действително Орлин Тодоров е постъпил за лечение в болницата в Горна Оряховица. Той е отишъл на преглед при личния си лекар, като се оплакал от болки в сърдечната област и е получил направление за лечение. Медиците са поставили диагноза “нестабилна стенокардия” и бившият антимафиот ще остане в трето вътрешно отделение на болницата, докато не се възстанови. Състоянието му към момента е стабилно.
Антимафиотът отговаря пред съда по обвинения в издаване на държавна тайна, злоупотреба със служебно положение и възпрепятстване на орган на правосъдието.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново