Огняр се обеси в Горски Сеновец

Публикувано на вт, 15 Ян. 2013
465 четения

59-годишният Йордан Георгиев е бил намерен обесен вчера сутринта в котелното отделение в Дома за деца с умствена изостаналост в стражишкото село Горски Сеновец. Мъжът е дългогодишен служител в дома, като обслужвал локалната система за парно отопление от близо 25 години. От известно време работел в изнесена сграда, където учители от старата столица идвали да преподават на деца от дома. За последно вчера сутринта го видяла служителка, с която провел разговор относно докарани дърва за парното. Обяснил, че дървеният материал бил влажен и искал да го остави малко на слънце, след което слязъл в котелното. Час по-късно там слязъл учител да изпуши цигара и за негов ужас видял тялото на Йордан, увиснало на една от тръбите. Огнярът използвал примка от кабел, за да сложи край на живота си. По информация на полицията, имало оставено и предсмъртно писмо, но служителите на дома не бяха чували за подобно нещо.
“Необяснима трагедия. С нищо не е показал, че има някакъв проблем или че има подобни намерения. Златни ръце имаше – каквото се наложи, можеше да поправи. Превъзходен дърводелец, помагаше в ремонтите, лепеше плочки – всичко. С каквото се захванеше, го правеше отлично. Не знам как се стигна до това”, през сълзи сподели директорката на дома Бистра Ботева.
Йордан бил семеен, имал две вече пораснали момчета, които не живеели при него. Сега се грижел за малко момиченце, което взел от дома като приемен родител. От дома го описват като много добър и лъчезарен човек.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново