Огнеборци загасиха 17 пожара в областта през почивните дни

Публикувано на вт, 27 авг. 2013
167 четения

17 пожара са гасили служителите на ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” на територията на област Велико Търново през уикенда. В неделя огнеборците са се отзовали на 10 повиквания, подадени на тел. 112. Най-сериозният от тях е бил за лек автомобил, пламнал в с. Шереметя. Колата е била с газова уредба, собственост на Г. Х. от същото село.
Автомобилът се запалил поради техническа неизправност в ел. инсталацията и за кратко време огънят обхванал задната част на купето. На място бил изпратен противопожарен автомобил с двама огнеборци, които загасили машината, преди да е станал по-сериозен инцидент с намиращата се близо до огнището газова уредба. Бързата намеса на огнеборците успяла да спаси и самата кола, като огънят е унищожил само задната седалка и няколко проводника.
Два дена по-рано се наложило да гасят автомобил “Пежо”, запалил се на ул. “Магистрална” във В. Търново. Возилото изгоряло напълно и все още не е изяснена причината за пожара. Съществувала е реална опасност огънят да се прехвърли върху две от близките сгради, но пожарникарите успели да потушат своевременно пламъците.
В събота пожар е пламнал и в селскостопанска постройка в с. Куцина, вследствие на работа с открит огън. Унищожени са били три бали с люцерна и част от постройката. Пристигналият екип на пожарната спасил три теленца, 300 бали с люцерна и две пристройки.
Повечето от останалите пожари, на които екипите на службите РС “ПБЗН” са се отзовавали, са на сухи треви и всички са причинени от небрежност при боравене с открит огън. Към момента в областта има висока степен на пожароопасност.
От пожарната съветват гражданите да бъдат изключително внимателни, когато боравят с открит огън и в никакъв случай да не изхвърлят фасове или стъклени предмети в затревени или гористи местности.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново