Обвиненият за убийството в Поликраище сам поиска да остане за постоянно в ареста

Публикувано на чт, 10 Сеп. 2020
8467 четения

Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста 54-годишния Емил Стефанов, който беше обвинен, че преди 5 години е убил Цветелина А. Х. Трупът на жената беше намерен във външна тоалетна в имот в село Поликраище преди дни.
По време на гледането на мярката прокурор Николай Иванов поиска постоянна мярка “задържане под стража” за Стефанов, защото според събраните до момента доказателства може да се съди, че той е извършил престъплението, за което е обвинен. Също така съществуват реални предпоставки той да се укрие или да извърши друго подобно престъпление. Прокурор Иванов подчерта, че Емил е укрил трупа на жертвата, излъгал е служителите на МВР и в продължение на 5 години не е допускал външни лица в имота си, за да не бъде разкрит.
Служебният защитник на обвиняемия адвокат Ваня Радкова поиска Стефанов да бъде оставен под домашен арест. Тя обясни, че не може да му бъде наложена мярка “парична гаранция”, защото той няма средства, с които да я заплати. По думите й няма ясни доказателства, че Емил е автор на престъплението, извършено преди пет години. Според показанията, дадени от него, той само леко е наръгал жертвата няколко пъти, но тя не е дала признаци, че е наранена, а и по ножа му е нямало следи от кръв. Единственото малко петно, което е видял по жертвата, е било в областта на главата. По време на разпита той е обяснил, че във фаталната вечер Цеца е била доста пияна. Тя е отишла до тоалетната, където е паднала и е ударила главата си в бетона, след което е настъпила смъртта й. По думите на адвокат Радкова Стефанов се е уплашил много и не е признал за случилото се, но през всички тези години не е спирал да изпитва чувство на вина.
Самият Стефанов благодари на адвокат Радкова за добрата защита. Пред съдия Пламен Борисов той обясни, че през последните пет години мислите му са били изпълнени с кошмари. Веднага след инцидента се е уплашил и панирал и за това не е разказал на разследващите какво точно е станало във фаталния ден, а дори е излъгал, че не е виждал Цветелина около два месеца. За изненада на съдебния състав и присъстващите журналисти обвиняемият Емил заяви, че не иска да му бъде наложена мярка “домашен арест”, а “задържане под стража”, защото, ако остане у дома и не излиза, няма да може да работи и да изкарва пари за прехраната си.
Решението на съда може да бъде обжалвано с частна жалба и частен протест пред Великотърновски Апелативен съд в 3 – дневен срок, считано от 10 септември.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново