Обират британец като му разпокриват покрива

Публикувано на вт, 30 Юли 2013
675 четения

Нова мода плъзна сред крадците на домашно имущество по селата. Апашите вече не разбиват ключалки на порти и не взломяват прозорци. Необезпокоявани те разпокриват покриви и от там влизат и после измъкват плячката си.
Такъв е случаят с кражбата на домашно имущество на британец от стражишкото село Виноград. Поданикът на Нейно величество си заминал за месец в родината и оставил къщата си на съседката българка, която да я наглежда. Изненадващо един ден жената видяла, че на покрива на британеца зее дупка от махнатите цигли. Жената веднага съобщила на кмета на Виноград. Апашите измъкнали през покрива плячката си. Британецът останал без златен пръстен и ланец, през разпокритите цигли са изнесени още ударна дрелка, туба с 10 литра бензин и компютърни игри. Къщата е била без стопанина си от 5 до 27 юли. По случая в Полицейското управление в Стражица е образувано досъдебно производство.
В хранителен магазин във Велико Търново възрастен мъж задигна покупките на друг клиент. В неделя 20-годишен младеж отишъл да пазарува в супермаркет и в шкафчетата за багаж оставил торбата си с покупки, направени от друг магазин. Когато отишъл да си ги прибере, се оказало, че те липсват. След проведени действия по разследването, полицаите влезли в дирите на извършителя. Това е 81-годишният П. П. Откраднатите покупки са върнати на собственика им. По случая в РУП – Велико Търново, е образувана преписка.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново