Непълнолетни опоскаха къща, продават плячката евтино

Публикувано на ср, 26 юни 2013
309 четения

Три непълнолетни момчета опоскаха необитаема къща в село Раданово. Двамата тийнейджъри на по 15 г. и приятелят им – на 16 г., влезли в къщата и измъкнали всички метални уреди и предмети, до които успели да стигнат. Натоварили в каруцата метални платна, електрически и готварски печки, тави, тенджери, кофи и друга посуда.
Децата не търсили дълго пазар за плячката си, а я продали на 21-годишен мъж от селото. Той им броил 170 лв. и се заел да пласира отпадъчното желязо. Натоварил ги на бус и ги закарал в пункт за скрап в Горна Оряховица. Там при акция на полицията бил хванат и издал момчетата. Малчуганите са задържани за 24 часа.
В кметството на Раданово не бяха получавали оплакване от собствениците на къщата, станала жертва на тийнейджърите. Видяхме следобед три патрулки с включени сирени да минават през селото, но не се отбиха в кметството.
Нямаме проблеми с домовите кражби, защото от две години освен на полицията разчитаме и на частна охранителна фирма, обясниха от кметството в тръмбешкото село. От местната управа твърдят, че нямат деца, с които да се занимава детска педагогическа стая. В Раданово имало доста къщи, в които хората си идват за почивните дни, напълно необитаемите домове са не повече от 5-6, разказаха от кметството.
Взломна кражба на 400 метра съобщителен кабел от землището на лясковското село Джулюница разследва РУП – Стражица. Престъплението е извършено в периода 23-24 юни. Кметът на селото и полицаите са преброили 16 дупки по магистралното телекомуникационно трасе, от където е измъкнат скъпият проводник. По случая в полицейското управление е започнато досъдебно производство.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново