Неизвестен заплаши да взриви полицейското управление в Стражица

Публикувано на ср, 28 авг. 2013
242 четения

Неизвестен мъж вдигна на крак полицията вечерта в понеделник, след като съобщи, че има поставена бомба в Стражица. Мъжът позвънил около 20,10 ч. на тел. 112, не се представил, като според диспечерката гласът е бил на млад човек. Съобщил, че има поставена адска машина в Районното управление на полицията. Тъй като в РУП-овете денонощно има служители, незабавно бил задействан план за евакуация, създаден за подобни ситуации. Всички униформени напуснали сградата, а районът бил отцепен. Полицаи започнали да претърсват постройката и терена в близост, но не открили съмнителни пакети.
Половин час след първото обаждане, “бомбаджията” звъннал за втори път, като използвал същия телефонен номер. Този път дал уточнение къде точно е поставено взривното устройство, обяснил, че има часовников механизъм и посочил часа, когато трябвало да се задейства. Полицаите отново претърсили мястото, посочено от непознатия, и пак не открили бомба.
След като цяла вечер полицаите били разигравани от телефонния “терорист”, се опитали да стигнат до него, като проследят обажданията. Засега обаче усилията им остават без успех. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 326 от НК по който законът предвижда до 2 години затвор. Разследването по случая продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново