Мотоциклетист загина при катастрофа във В. Търново

Публикувано на пн, 13 май 2013
4302 четения

34-годишен мотоциклетист загина при катастрофа във Велико Търново. Инцидентът станал в събота на улица “Магистрална” пред “Сентрал Мол”. Лек автомобил “БМВ”, управляван от 26-годишния А. В. от Велико Търново се движел в посока София. Зад него в същата посока се движел мотоциклет “Хонда” на 34-годишния Р. Р., също от старата столица. Мотористът се движел с висока скорост и по първоначална информация е предприел изпреварване на колата отдясно.
Все още не е изяснено каква е причината за тази забранена маневра и по какъв начин се е стигнало до контакт между двете возила. При изпреварването мотоциклетът се ударил в дясната задна врата на автомобила. При удара Р. Р. изхвърчал от мотора и паднал тежко на платното, като мигновено загубил съзнание. Въпреки че бил с предпазна каска, получил множество травми и минути по-късно издъхнал преди пристигането на екипа на “Спешна помощ”.
Водачът на лекия автомобил не е пострадал. Взета му е проба с дрегер за алкохол, като устройството не е отчело наличие на такъв. Допълнително и от него, и от загиналия моторист са взети кръвни проби за химичен анализ. Все още не е изяснена причината за фаталното произшествие и вината от страна на водачите. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт при ПТП.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново