Младеж вилня в сградата на Община Велико Търново (обновена)

Публикувано на чт, 12 Апр. 2018
10206 четения

Полицейска патрулка на буркан и кола на СОД охраняват пред сградата на Община Велико Търново, видя екип на „Янтра ДНЕС”. Според запознати около 23 часа младеж е разбил вратата на Информационния център на Общината и се е опитал да проникне в сградата. Случайни минувачи разказаха, че са видели как полицаите извеждат мъж с белезници на ръцете. Очаквайте подробности.

От ОД на МВР съобщиха, че сигнал за влязло с взлом лице в сградата на Общината, е получен на 12 април в 22,20 ч. Автопатрул установява на място Х.М. на 22 години от старата столица, който счупил с камък два стъклопакета на Информационния център. Х.М. е задържан за срок до 24 часа. От РУ – Велико Търново е започнато бързо производство за противозаконно увреждане, което е престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

Пред полицаите Х.М. обяснил, че действията му са в знак на протест срещу социално-икономическите и джендър несправедливости в държавата. Той не е криминално проявен и предстои да му бъде назначена психиатрична експертиза, заяви Валентин Къндев, началник на Полицейското управление във В. Търново.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново