Повдигат обвинения за измама на задържаните при вчерашната акция

Публикувано на чт, 16 май 2013
1565 четения

Окръжна прокуратура е повдигнала обвинения на двамата мъже, задържани при вчерашната зрелищна акция до пътен възел “Качица”. И към вчерашния ден МВР и държавното обвинение отказаха информация относно тяхната самоличност. От прокуратурата потвърдиха, че единият от задържаните е служител на МВР. Припомняме, че по неофициална информация, арестуваният полицай е Милен Иванов от Шемшево – служител в “Охранителна полиция” към ОД на МВР – Велико Търново. Въпреки че първоначалното следствено дело е било образувано по чл. 244 от НК за прокарване в обръщение на фалшиви парични знаци, от прокуратурата обясниха, че събраните доказателства в хода на разследването са довели до повдигане на обвинение за измама. Все още няма информация каква точно е схемата на престъплението и кои са пострадалите от действията на двамата арестувани. От прокуратурата отказват да съобщят и размера на нанесената от измамата щета. На този етап не ставало дума за “особено големи размери”.
На двамата арестувани са наложени мерки за задържане от 72 ч. с прокурорско постановление. Предстои във ВТОС да бъде внесено искане за постоянна мярка “задържане под стража”.
Директорът на ОД на МВР комисар Живко Коцев заяви, че до момента не е уволнявал полицейски служител след акцията. Директорът очаквал информация от отдел “Вътрешна сигурност” относно развоя на случая, за да прецени дали има достатъчно основание да отстрани временно задържаното ченге.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново