Мъж млати със стол англичани в кръчма

Публикувано на вт, 20 авг. 2013
349 четения

Едно денонощие арест постанови Районният съд в Горна Оряховица за 28-годишния Росен Ангелов от село Върбица за това, че налетял да бие със стол семейство англичани в местната кръчма.
Инцидентът станал в събота вечерта. След солиден запой британците Деън и Ема Уолкър обвинили Ангелов, представител на местен ромски род, че преди две години е задигнал от къщата им във Върбица лаптоп и уебкамера. Обвинението ядосало подпийналия Ангелов и той грабнал един от дървените столове в заведението и се нахвърлил върху Деън. Ударил го със стола, британецът се стоварил на земята и си разбил главата при падането. Наложило се да бъде откаран от екип на “Спешна помощ” в болница, където са му направени няколко шева. Няма опасност за живота му.
Няколко удара със стола отнесла и Ема, но тя не е получила сериозни наранявания. Развилнелият се ром бил задържан от полицията и срещу него било образувано производство по Указа за борба с дребното хулиганство. Въпреки че криминалистите нямат данни да е съпричастен към приписаното му престъпление, Ангелов е осъждан няколко пъти за кражби, като последната присъда е от 2008 г.
Семейство Уолкър си купили къща във Върбица преди няколко години, но идвали в селото само през отпуските. През по-голямата част от годината пребивавали в родния си град Лийдс. При последното им пристигане в България установили, че в имота им е влизано с взлом. Не подали сигнал в полицията, но по-късно детето на Деън и Ема видяло уебкамерата в племеника на Росен и решили, че именно чичото е извършил кражбата.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново