Крадци отмъкнаха парите от детска касичка в жилище

Публикувано на вт, 27 авг. 2013
530 четения

Неизвестни апаши отмъкнаха 30 лева от жилище при поредна домова кражба във Велико Търново. Крадците се възползвали от отсъствието на собствениците на къщата, които били на почивка в периода между 20-и и 25 август. Разбили секретна ключалка на гаража на имота на ул. “Пейо Яворов” в кв. “Акация”. Гаражната клетка била свързана с междинно стълбище към къщата и те безпрепятствено влезли в жилището. Претарашили го, но не открили пари и бижута. Намерили в една от стаите малка касичка и не се посвенили да я разбият и да приберат събраните от детето на собствениците левчета и монети. По случая е образувано досъдебно производство.
37-годишният А. Ж. от Горна Оряховица е бил задържан след домова кражба в село Първомайци. Мъжът нахълтал в имот в селото, грабнал оставен без надзор мобилен телефон и избягал. Само за часове полицията успяла да го открие и го закопчала. Той е отведен в ареста за срок от 24 часа по ЗМВР, а срещу него е започнато бързо производство.
Мъжът е известен на органите на реда, има предишни криминални регистрации и присъди за кражби и шофиране в нетрезво състояние. Откраднатият телефон е намерен в него и върнат на собственика му.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново