Крадли, задигнали 1800 лв. от баба, влизат в затвора

Публикувано на вт, 18 юни 2013
271 четения

Шест месеца лишаване от свобода при строг режим постанови Горнооряховският районен съд за 32-годишната С. П. от Самоводене, обвинена в кражба на 1840 лв. от възрастна жена. Съучастничката й в престъплението – С. С. (30 г.) от Г. Оряховица, ще лежи в затвора четири месеца.
Кражбата била извършена на 22 януари т.г. 75-годишната Е. П. от Първомайци отишла да си купува лекарства в града. Преди това изтеглила голяма сума пари. Пуснала ги в пазарска торбичка. Тъй като била трудно подвижна, ползвала приспособление, подобно на ръчна количка.
Пазарувала в хранителен магазин и пуснала продуктите в чантата при парите. До аптеката седнала на пейка, за да прехвърли продуктите в количката. До нея седнали две жени, които си говорили нещо и се отдалечили. Малко след това Е. П. забелязала, че са отнесли и торбичката. Тя се оплакала в РУП и по случая било започнато разследване.
Благодарение на записи от видеокамери, криминалистите стигнали до извършителките за няколко дена. По-възрастната от тях била оставена в ареста с мярка “задържане под стража”. И двете са многократно осъждани и въпреки че са признали вината си в споразумение с прокуратурата, съдът е постановил да изтърпят ефективно наложените им наказания. Решението е окончателно.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново