Крадец на кипариси отива зад решетките

Публикувано на пт, 28 юни 2013
752 четения

Три месеца затвор за 39-годишния Ф. Н. от русенското село Пейчиновци постанови Горнооряховският районен съд. Мъжът бе съден за кражба на декоративни дръвчета. Неговият съучастник И. С. (45 г.) от старата столица получава същото наказание, но условно. Присъдите са постановени след споразумение с прокуратурата, в което и двамата се признали за виновни. Решението не подлежи на обжалване.
Крадците бяха задържани в началото на април т.г. Сигнал в полицията подал собственик на разсадник за декоративни растения в Мерданя, който забелязал, че в имота му са проникнали външни лица. Полицаите заварили двамата подсъдими с права лопата, да вадят от почвата едно по едно засадените кипариси. Апашите били задържани и отведени в полицейския арест.
Недалеч от мястото, където копаели, криминалистите открили шест чувала, натъпкани с 55 кипарисови растения с непокътната коренова система и пръст. По-късно ги върнали на собственика на разсадника. Двамата мъже признали, че са имали намерение да изнесат и продадат дръвчетата, чиято пазарна цена варира между 25 и 40 лева на бройка. Ф. Н. ще лежи ефективно в затвора, тъй като за разлика от своя авер е съден за кражби и преди.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново