Камион се обърна в прохода Хаинбоаз, водачът загина

Публикувано на вт, 22 Окт. 2013
1286 четения

41-годишен мъж стана поредна жертва на пътен инцидент в прохода Хаинбоаз. Сигнал за произшествието бил подаден около 9 часа сутринта тази сутрин. Камион “Даф” с бургаска регистрация се движел от Велико Търново към Гурково. В момента, в който преминавал през моста в с. Мишеморков хан, камионът се блъснал в парапета и се преобърнал в намиращото се отстрани дере. При преобръщането горната част на кабината се ударила силно в ската.
Водачът загинал на място. За изваждането на тялото се наложило да бъдат изпратени екипи на “Пожарна безопасност и защита на населението”. Часове по-късно полицията установила, че загиналият е на 41 години от с. Листец, област Бургас, работел е за бургаска фирма и е превозвал ролки с хартия, които при инцидента са се изсипали от ремаркето.
Причините за инцидента все още са в процес на изясняване. Към часа на катастрофата пътната настилка е била суха и е имало отлична видимост. Според разследващи е възможно камионът да е излязъл с прекалено висока скорост от завоя преди самия мост. Не се изключва и възможността шофьорът да е заспал на волана или да му е прилошало. По случая е образувано досъдебно производство.
Тъй като камионът се е преобърнал встрани от пътя, инцидентът не е довел до затруднения в трафика. Това е трета тежка катастрофа на прохода в рамките само на няколко дни. Припомняме, че в края на миналата седмица в района на с. Войнежа загина 26-годишен мъж, също от Бургас, след като управлявания от него автомобил се блъсна челно в камион.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново