Иззеха килограм канабис от 30-годишен

Публикувано на пн, 12 Дек. 2022
358 четения

Близо килограм канабис иззеха служители на полицейското управление във В. Търново при проверка на имот в село Страхилово. В неделя в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества в имот в Страхилово, обитаван от 30-годишен мъж, е намерена и иззета близо килограм растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнало досъдебно производство.
Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на полицейското управление в Елена, съобщават още от полицията. В неделя вечерта в Елена е извършена проверка на товарен автомобил, управляван от 18-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случаите са започнали досъдебни производства.
42-годишен от В. Търново е задържан след опит да осуети полицейска проверка и за притежание на наркотични вещества. В неделя 03,30 ч. в областния град, в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция екип на РУ – В. Търново, е предприел проверка на волво, управлявано от 42-годишен местен жител. При подаване на сигнал със стоп палка водачът не изпълнил полицейското разпореждане и продължил криволичейки движението си по ул. “Христо Ботев”, посока Южния пътен възел, изпуснал е управлението на автомобила и се е блъснал в крайпътно дърво, след което е напуснал автомобила и е побягнал в посока жп гарата. Той е задържан в близост до река Янтра. В колата му са намерени около 3 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Той е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества и алкохол. Задържан е за срок до 24 ч. по ЗМВР. Срещу него е започнало бързо производство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново