Иззеха 25 кг канабис при спецоперация на ГДБОП

Публикувано на ср, 11 окт. 2023
1034 четения

Голямо количество канабис е иззето при спецоперация на служители на ГДБОП във Великотърновско. В хода на специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, реализирана отслужители на ГДБОП под наблюдението на  Окръжна прокуратура – Велико Търново, са задържани  двама жители на с. Ново село.
Действията на антимафиотите са осъществени във на територията на селото. В хода на провеждането ѝ, непосредствено след обиране и пренасяне на 40  растения от вида на конопа, отглеждани пред частен дом в селото са задържани двама местни жители. При последвало претърсване на четири недвижими имота на територията на населеното място, както и на четири автомобила, са намерени и иззети общо 5 килограма сурова растителна маса, реагирала на канабис, както  и 20 килограма суха маса от същата дрога.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354, ал. 1 от НК, работата по което продължава под наблюдение на ОП – Велико Търново.
С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ .

loading...
Пътни строежи - Велико Търново