Иззеха 12 кг канабис от селски дворове

Публикувано на пн, 29 Юли 2013
593 четения

Близо 12 килограма канабис иззеха полицаи, след проверки по линия на съхранение и разпространение на наркотични вещества в тръмбешкото село Павел и стражишкото с. Лозен.
След предварително получен сигнал в четвъртък криминалисти от РУП – Полски Тръмбеш, нахлули в къща в с. Павел, обитавана от двама братя на 22 и 29 г., които живеели там с приятелките си – съответно на 22 и 26 г. В двора на имота униформените открили 25 растения от рода на конопа с височина близо 3 метра, които при направен полеви наркотест реагирали на канабис. Теглото на зелената листна маса от масивните стръкове възлизало общо на 8 кг. Растенията са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.
В същия ден полицаи извършили обиск на имот в село Лозен, собственост на 37-годишния М. М. Стопанинът е известен на органите на реда и осъждан за кражба. Криминалистите подозирали, че е откраднал медни съдове в периода между 1 и 25 юли и огледът на имота му бил във връзка с разследването на това престъпление. Оказало се, че М. М. действително е извършил кражбата, но медни съдове в имота не били открити – апашът ги предал за скрап. За сметка на това криминалистите се натъкнали на 52 стръка канабис в двора му. Общото тегло на листната маса било 3,7 кг. Растенията са иззети, а мъжът е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано бързо производство.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново