Изгнил бор падна върху колата на художника Милен Джановски

Публикувано на ср, 13 юни 2018
850 четения

Художникът Милен Джановски се размина на косъм с тежък инцидент, след като изгнил бор е паднал върху колата му докато шофирал и е счупил предното  стъкло. За щастие великотърновецът се разминава само с материални щети. Случката е от вторник около 17,00 часа на главния път София – Варна в района на Шереметя, на около сто и петдесет метра след бензиностанцията на Петрол.

“Първоначално мислех, че върху колата падна клон, но се оказа, че стъклото е счупено от върха на бор. Пътят е с ограничение и карах с не повече от 60 км/час и ако бях минал секунда по-рано само мога да предполагам какво щеше да се случи. За щастие дървото не успя да пробие стъклото, а само да го счупи”, разказа Милен Джановски. По думите му борът е доста висок, с диаметър около 30 см и напълно изгнил. Според твореца, освен стъклото, е пострадал и тавана на колата. За това още с влизането си във Велико Търново веднага закарал автомобила си в сервиз като по груби сметки ремонтът ще му излезе около 400-500 лв.

Това не е първият подобен инцидент за Милен Джановски. Преди четири години, точно на Димитровден, падна мокър сняг, който блокира целия град, а множество дървета бяха изпочупени. Едно от тях се строполило върху колата на художника, паркирана зад Факултета по изобразително изкуство в центъра на Велико Търново.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново