Глобиха 10 000 лв жена, нарушила домашната карантина

Публикувано на пн, 18 май 2020
365 четения

Осъдиха жена за нарушаване на карантинните мерки. След одобрено от Районен съд – Елена споразумение, постигнато с прокуратурата, на В.Н. от Златарица е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок и 10 000 лева глоба. Тя се е признала за виновна за това, че на 23 март не е  спазила наложената й карантина.

След постигнато споразумение с Районна прокуратура вСвищов, което е одобрено от съда в дунавския град, осъдиха мъж за неспазване на карантинните мерки.

Обвиняемият Г. И. се е признал за виновен за това, че в периода от  23 март 2020 г. до 26 март 2020 г., два пъти е нарушил мерките, свързани с разпространението на коронавируса.

Мъжът пристигнал от Германия и бил поставен под карантина. Той обаче не  изпълнил задължението си да не напуска адреса, на който ще живее и посочен в предписанието.

На Г.И. е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години. Размерът на наказанието е определен при условията на чл. 55 ал.1 т.1 от НК и е съобразен с тежкото заболяване, от което страда обвиняемото лице. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново