ГДБОП иззе голямо количество дрога при спецакция

Публикувано на пн, 8 ян. 2024
2062 четения

Служители на ГДБОП иззеха голямо количество наркотични вещества при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, която сех е провела на 5 януари т.г. на територията на Велико Търново и София. Действията са осъществени от служители на ГДБОП  под надзора на Окръжна прокуратура –  Велико Търново.
В хода на операцията, на ул. „Магистрална“ в гр. В.Търново  бил подаден сигнал за спиране на лек автомобил, управляван от 39-годишен местен жител, с когото пътувал и негов връстник от Дряново. Шофьорът не се подчинил, но при опит да избегне полицейската проверка се е ударил в служебния автомобил. При предприетото претърсване, в купето на превозното средство антимафиотите открили близо 500 г наркотично вещество, дало характерната реакция на амфетамин при извършения полеви наркотест. В рамките на разследването била придобита информация, че дрогата е закупена по-рано същия ден от столичанин, който бързо бил идентифициран. Така, в условията на неотложност, последвали процесуално-следствени действия както в апартамента на шофьора във Велико Търново, така и в обитавания от 38-годишния столичанин дом в района на кв. „Дървеница“. От жилището на 39-годишния мъж било иззето бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, с тегло около 100 грама, електрона везна, мобилни телефони и сумата от 2000 лв. При претърсването на столичния имот полицаите намерили 143 плика, подготвени за улично разпространение, съдържащи 190 г бяло кристалообразно и прахообразно вещество, дало индикация на амфетамин при теста, 5 г бяло прахообразно вещество – кокаин, и 4 г марихуна, мобилни телефони, електрона везна и 1000 лв.
Тримата мъже били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а по случая – образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор столичанинът и шофьорът са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа по реда на НПК. Предстои внасяне на искане до Окръжен съд гр. Велико Търново за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново