Фермер застреля коза в Стамболово

Публикувано на пн, 22 Апр. 2013
665 четения

48-годишен мъж от Павликени бе задържан от полицията, след като застрелял коза с пистолет. Произшествието станало около 14 ч. в петък в село Стамболово.
Е. Г. притежавал няколко ниви, недалеч от стопанския двор. Обработвал ги със собствени средства и техника и ги засял с пшеница. През последните седмици възникнал конфликт между него и пастир. Земеделецът бил раздразнен, че няколко пъти заварвал стадо кози в нивите си да пасат и тъпчат засятата култура. Предупредил пастира да не вкарва животните в имота, но в петък отишъл да огледа нивите с джипа си и заварил козите отново вътре.
Ядосан, Е. Г. извадил законния си боен пистолет и застрелял едната от козите. После натоварил животното на джипа и потеглил към дома си. Пастирът съобщил на собственика на стадото какво се е случило и последният сигнализирал в полицията. На място била изпратена дежурна оперативна група от РУП – Павликени, която извършила оглед и издирила собственика на нивите. Е. Г. бил отведен в ареста за 24 часа по ЗМВР, а оръжието му било иззето. Убитото животно не било намерено. По случая в Районна прокуратура е образувано досъдебно производство, като работата по изясняване на случая продължава. Е. Г. няма криминални регистрации и не е осъждан.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново