Дядо даде 1460 лева на измамници

Публикувано на вт, 17 сеп. 2013
261 четения

77-годишен мъж от тръмбешкото село Иванча стана жертва на телефонни измамници. Престъпниците действали по познатата схема “пари за операция на близък”.
Около 22 часа вечерта в неделя непознат се обадил на домашния телефон на дядото и се представил за лекар от областната болница във Велико Търново. Обяснил, че при него е постъпила дъщерята на възрастния човек, която си счупила крака при инцидент. Травмата била сериозна и трябвало незабавно да й се направи операция, за която било нужно да се плати предварително. Мнимият доктор заявил, че не е проблем да се даде част от нужната сума като капаро.
Разпитал дядото с колко точно пари разполага в момента и се разбрали за 1460 лева. Трябвало да се срещнат пред здравната служба в Иванча, като лекарят инструктирал възрастния човек как точно да опакова парите. Потърпевшият изпълнил стриктно заръчаното и малко по-късно отишъл до уговореното място. Там непознат мъж се представил за санитар към болницата и обяснил, че е изпратен от лекаря да прибере “капарото” за операцията.
След като получил плика с парите, “санитарят” се качил в лек автомобил и потеглил в неизвестна посока. Малко по-късно дядото успял да се свърже с дъщеря си. Жената се учудила от обаждането и обяснила, че е добре. Бащата разбрал, че е станал жертва на измамници и се обадил в Районното управление на полицията в Полски Тръмбеш. По случая е образувано досъдебно производство, а криминалисти работят по разкриването на извършителите.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново