Димитър, който изнасили и уби баба Петра, остава в ареста

Публикувано на чт, 20 Дек. 2018
576 четения

Апелативен съд – В. Търново потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Димитър Георгиев, обвинен в изнасилването на възрастна жена жена от Бяла черква, в следствие на което е настъпила смъртта й.

Димитър, който на 1 декември т.г. е навършил 18 години, беше привлечен за обвиняем от прокуратурата за това, че на 6 декември е изнасилил 70-годишната Пeтра С. За да се съвкупли с нея, той използвал сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. В резултат на действията му жената се е задушила и починала.

Определението на Окръжния съд беше обжалвано от защитата на Георгиев в законовия срок. Защитата е изложила съображения, че първоинстанционният съд е постановил своето определение, като е отчел само формално предпоставките по НПК, без да анализира някои доказателства по делото и обстоятелства, като младата възраст на обвиняемия, чистото му съдебно минало и наличието на постоянен адрес. Защитата моли за отмяна на определението на ВТОС и налагане на мярка „домашен арест“ на подсъдимия.

Съставът на Апелативния съд счита, че колегите от първоинстанционния съд са  анализирал всички доказателства по делото в цялост и споделя изцяло изводите му по отношение необходимостта от налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което счита жалбата за неоснователна и като такава я оставя без уважение.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново