Баба и дядо дадоха 4000 лв. на телефонни измамници

Публикувано на пн, 26 авг. 2013
275 четения

82-годишен мъж и 88-годишна жена станаха поредните жертви на активизиралите се през последните седмици телефонни измамници в региона. В четвъртък възрастна жена от Павликени се оплакала в полицията, че е била измамена от непознати, на които дала 1500 лева. Непозната жена се обадила на домашния й телефон и се представила за внучката й. През хлипове и сълзи, девойката обяснила, че е причинила катастрофа, в която е загинало дете, и сега е задържана в полицията. За да я пуснат от ареста трябвало да се платят 1500 лева на “следователя”. Малко по-късно бабата предала исканата сума на млад мъж, който дошъл до дома й с автомобил. Впоследствие се чула с внучката си и разбрала, че е измамена.
Ден след като съобщила в полицията, непознат позвънил на домашния телефон на 82-годишен мъж от свищовското село Червена и се представил за племенника му. Помолил своя “роднина” да вземе вместо него важен пакет с документи, който всеки момент щял да пристигне от чужбина, а самият той бил страшно ангажиран. Уговорил дядото да плати парите за колета с обещанието, че още същата вечер ще дойде до дома му, ще му възстанови похарчената сума и ще си вземе документите. Оставил телефон за връзка с някой си “Жоро”, който щял да му обясни подробностите по доставката.
Възрастният човек се свързал с непознатия куриер и след няколко часа предал 2500 лева на двама непознати, пристигнали в Червена с лек автомобил. Мъжете дали на “клиента” жълта полиетиленова чанта, в която имало запечатан с кафяво тиксо пакет. Когато се прибрал в дома си, дядото установил, че вместо документи, в пратката има шоколадови вафли. Незабавно съобщил в полицията и по случая в РУП – Свищов е започнато разследване.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново