Баба даде 2800 лв. на телефонни измамници

Публикувано на ср, 17 Апр. 2013
393 четения

Измамници ужилиха възрастна жена от Свищов с 2800 лева. Престъпниците приложили популярната телефонна схема “пари за операция на близък”.
В понеделник около обяд на домашния телефон на 83-годишната баба позвънил непознат мъж, който се представил за “д-р Кръстев”. Обяснил, че е станало произшествие със снаха й, която си счупила крака. За да се възстанови, трябвало да се направи спешна операция и било необходимо да се дадат 5000 лв. Мнимият доктор обяснил, че ще прати фелдшер да прибере парите от дома на старицата. 20 минути по-късно жената предала 2800 лв. на непознато лице.
“Фелдшерът” позвънил на “д-р Кръстев”, за да съобщи, че е взел парите, но получил инструкции да поиска цялата първоначална сума. Бабата обяснила, че има спестени пари в банка и трябва да отиде да ги изтегли. Когато отишла до близкия банков клон, споменала пред служителите за какво й трябват парите, а те от своя страна веднага се усъмнили, че бабата е станала жертва на измамници. Обадили се в полицията и по случая било започнато разследване. По описание на потърпевшата, мнимият фелдшер бил на около 30 г., висок, червендалест и с обло лице. Образувано е досъдебно производство, а криминалистите издирват измамниците.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново