Апаши задигнаха бижута от апартамент във Велико Търново

Публикувано на ср, 16 Ян. 2013
832 четения

Златни и сребърни бижута с неустановено тегло са задигнали крадци при взломна кражба в апартамент в старата столица. Неизвестните към момента апаши са проникнали в жилището във времето от 8 до 19 часа в понеделник, когато обитателите на дома били на работа. Апартаментът бил на първия етаж на жилищна кооперация и крадците ловко се покачили на балкона, след което с инструменти взломили вратата от ПВЦ дограма на терасата. Влезли вътре и претършували жилището. Открили масивна златна гривна и сребърни ланци и ги прибрали, след което напуснали дома, без да бъдат забелязани. Собствениците установили кражбата, след като се прибрали вечерта, и незабавно подали сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство, а полицията издирва извършителите.
25-годишният Г. Д. от Кесарево е задържан от органите на реда за кражба на 100 лева от дрогерия в селото. Младият мъж отишъл в понеделник сутринта уж да си купи лекарства, след което, докато вниманието на аптекаря било отклонено, успял да бръкне в чекмедже и да извади 100 лева от оборотните пари.
Крадецът бил установен още на същия ден, а парите все още били в него. Те са върнати на собственика. Срещу Г. Д. е започнато бързо производство за кражба. Той е известен на органите на реда и е осъждан за сходни престъпления.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново