5000 лева глоба за мъж от Драганово, пребил съседката си

Публикувано на вт, 18 юни 2013
266 четения

Шест месеца лишаване от свобода условно постанови Великотърновският окръжен съд за Мюмюн Дахилев (56 г.) от горнооряховското село Драганово за побой над съседка. Той ще плати и 5000 лв. глоба на държавата.
Мюмюн и 33-годишната Т. Б. живеят в съседни къщи с обща ограда. Те не били в добри отношения. На 20 юли 2011 г. Мюмюн влетял разярен в къщата на съседката си и пред очите на двете й деца започнал да я псува. По-късно пред съда обяснил, че е бил ядосан, защото внучето му се оплакало, че било набито от сина на комшийката.
Ругатните не му се видели достатъчни, издърпал дървен кол от градината и започнал да налага зверски комшийката си, докато дървото се скършило. Опитал се да вземе мотика и да продължи, но дъщерята на Т. Б. успяла да задържи сечивото далеч от него. Разправията била прекратена от съпругата на Мюмюн, която издърпала мъжа си и двамата се прибрали. Нападната жена била цялата в кръв и била приета в “Спешна помощ”. Имала кръвонасядания и охлузвания по цялото тяло, както и сериозна рана на главата, която наложила хирургическа намеса. Впоследствие пред полицията Мюмюн отрекъл да е бил съседката си и твърди, че тя сама паднала и си ударила главата. Представените пред съда експертизи обаче напълно опровергават твърдението му.
Освен условното наказание и солената глоба, Мюмюн ще трябва да плати на битата жена 2000 лева за причинени болки и страдания и 500 лева за уронване на достойнството. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново