16-годишен открадна бижутата на майка си

Публикувано на вт, 19 Февр. 2013
403 четения

16-годишен младеж е откраднал златните накити на майка си, установиха криминалисти след подаден сигнал за престъпление. В петък в полицейското управление в Свищов се обадила 36-годишна жена, която обяснила, че от дома й са откраднати пет златни пръстена и чифт обеци, с общо тегло около 20 г. По жилището нямало следи от взлом и не било ясно как апашът е проникнал и изнесъл бижутата.
В хода на проведените следствени действия е установено, че накитите били откраднати от собствения й син. В края на миналата седмица полицията разкри серия от взломни кражби на имоти в крайдунавския град. Бяха задържани петима младежи, двама от които – непълнолетни, след като се установило, че са крали земеделски сечива и други битови предмети, за да ги предават за скрап. Един от тях бил именно синът на пострадалата жена, който след подадения сигнал бил разпитан и направил признание, че е извършил и това престъпление. Казал пред органите на реда, че е ядосан на родителите си, защото напоследък му давали малко джобни пари и решил да си ги набави сам, като продаде бижутата.
Предал накитите на различни заложни къщи, като при последвалата полицейска проверка се оказало, че бижутата вече са продадени на трети лица. По случая е образувана преписка, материалите по които са изпратени на Районна прокуратура – Свищов. Младежът не е известен на полицията и няма предишни криминални регистрации.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново