1000 лв. глоба отнесе майка, нанесла побой на дъщеря си

Публикувано на пн, 28 сеп. 2015
440 четения

1000 лева глоба наложи Районен съд – Свищов, на жена от крайдунавския град, нанесла побой над малолетната си дъщеря. Меглена П. била изправена пред Темида след разследване, започнало в началото на април т.г. Прокуратурата била сезирана от социалните служби за дете с нанесени телесни увреждания и разпоредила проверка. Било установено, че на 30 март Меглена и съпругът и се скарали заради възпитанието на децата си. Двамата си отправяли взаимни обвинения, докато накрая жертва на скандала между тях станало именно едно от децата. Майката се нахвърлила с юмруци и шамари върху малолетното момиче, като един от ударите бил толкова силен, че спукал тъпанчето на лявото ухо на детето.
Тъй като Меглена не била осъждана до момента, прокуратурата внесла предложение тя да бъде освободена от наказателна отговорност. Съдът го одобрил и в края на миналата седмица постановил на майката да се наложи само административно наказание, а именно – парична санкция.
Същевременно от Агенцията за закрила на детето са взели мерки двете деца да бъдат изведени от проблемното семейство. След като социалните служби преценили, че майката не е в състояние да полага адекватни грижи за рожбите си, те били настанени в приемни семейства.
Решението на Районен съд – Свищов, може да се обжалва пред Окръжен съд.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново