Златаришките футболисти са първенци на ученическите игри

Публикувано на нд, 19 Апр. 2015
655 четения

Училищния отбор на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Златарица с треньор Кирил Колев зае първо място в областната надпревара по футбол за момчета (V – VII клас) – родени от 01.01.2001г. до 31.12.2013 г в ученическите игри през 2015 г..

Финалният футболен мач за област Велико Търново се състоя на 16.04.2015 г. в гр. Лясковец между отбора на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в ролята на символичен домакин и ученици от СОУ „Николай Катранов” като гости. Още в началото на срещата след неловка игра в защита, гостите от Свищов получиха правото да изпълнят дузпа и поведоха в резултата с 0:1. Домакините се мотивираха в играта си и в следващата минута изравниха резултата за 1:1 с гол на Матю Гагов. В останалата част от полувремето момчетата от Златарица бяха перфектни в дефанзивен план, но първото полувреме завърши при резултат 1:1.

Във втората част на футболния мач учениците от Златарица, превъзхождайки своя съперник, успяха да реализират добра флангова атака и с хубаво завършващо отиграване капитанът и герой в срещата Матьо Гагов покачи резултата на 2:1, което беше достатъчно за крайния успех.

По време на срещата възпитаниците на Кирил Колев играха добре и превъзхождаха своя съперник с повече идеи и настроение в по-голяма част от двубоя. Заемайки първо място в областната надпревара, младите футболисти на СОУ „Св. св. „Кирил и Методий“ заслужиха достойно новия футболен екип с логото на основния спонсор на отбора “Лактима” EАД, с който играха.

Нека пожелаем на момчетата от Златарица да продължат да играят със същия ентусиазъм и успех в първенство по футбол на Ученическите игри за тази година.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново