Жителите на Полски Тръмбеш искат легнали полицаи срещу шофьори убийци

Публикувано на вт, 18 авг. 2015
1554 четения

Жители на Полски Тръмбеш искат в двата края на улица “Одрин”, на която живеят, да бъдат поставени изкуствени неравности за ограничаване скоростта на автомобилите, съобщи за “Янтра днес” Ирен Петрова, която заедно с останалите родители се притеснява за сигурността на децата, които играят на нея.

Жената обясни, че улицата се намира над жп прелеза в града. “Пътната отсечка скоро беше реконструирана и точно поради тази си причина стана доста удобна “писта” на повечето шофьори. Вечер предимно по тази улица се събират и играят доста деца – на футбол, федербал, карат колелета или просто се гонят, както и възрастни хора – съседи на “приказка”. Там тича и моето дете, което съм научила да се пази от префучаващите коли въпреки, че е само на 6 години, но винаги съм на улицата когато играе от страх за безопасността му”, обяснява притеснената майка.

От разговори с други родители и съседи със същите проблеми възникнала идеята да поискат поставянето на легнали полицаи. “Така шофьорите ще бъдат принудени да намалят скоростта, а на децата – да имат време за реакция. Когато се случи непоправимото ще е късно. не искаме да сме част от черната хроника, която стана практика напоследък в цялата страна”, допълва Ирен.

По думите ѝ това е наболял въпрос във всеки град – малък или голям, и институциите и гражданите трябва да пренаредят приоритетите си, за да опазят живота на децата.

Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново