Започва мащабна реконструкция на пътища в община Стражица

Публикувано на пт, 22 мар. 2019
399 четения

Първа копка по проекта “Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Стражица” беше направена вчера. Общата стойност на проекта е 5 667 571 лв., от които 4 817 431 лв. европейско и 850 135 лв. национално съфинансиране (без ДДС) или 6 801 086 лв. с ДДС. Обектът е разделен на два подобекта – пътният участък Стражица – Царски извор – Бряговица – граница община Стражица – Лясковец – жп гара Джулюница), а другият обхваща трасето Лозен – Орловец – Виноград – Паисий.
За пътя Стражица – Бряговица до отбивката за Върбица ремонтните дейности ще обхванат общо 9,6 км. В село Бряговица ще се подменят бордюрите и ще се направят тротоари от двете страни на пътя. За пътя Виноград – Паисий ремонтните дейности ще обхванат 1,5 км. По целите дължини на двата пътя ще бъдат положени тръби за бъдещото прокарване на широколентов интернет. Реконструкцията на пътищата трябва да приключи на 26.03. 2021 г.
“Този проект е значим не само с голямата си стойност, но и ще промени комуникацията между населените места и ще осигури безопасното предвижване в общината”, заяви кметът на Стражица Румен Павлов. Той обеща проектът да приключи в срок.
Начинанието благослови йеромонах Димитрий, който отслужи водосвет за успешно изпълнение на проекта. Присъстваха кметът на община Стражица Румен Павлов, зам.-кметът на общината инж. Георги Бянов, председателят на Общинския съвет Илиян Маринов, изпълнителят на проекта Величко Минев, чиято фирма ДЗЗД “Екопът” е спечелила обществената поръчка, както и кметове на населени места и общински съветници.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново