За поклонението по повод десетата годишнина от смъртта на командоса Шарков в Лясковец пристигна заместник-министърът на вътрешните работи

Публикувано на чт, 14 мар. 2024
123 четения

На 14 март 2024 година, се навършват десет години от убийството на командоса Емил Шарков. Той беше прострелян, а негови колеги бяха тежко ранени по време на спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков. Стрелецът е с доживотна присъда без право на замяна.

Десет години след трагедията за поклонение, организирано от Община Лясковец, на плочата на командоса в Лясковец дойдоха заместник-министърът в силовото министерство Кирил Ценкин, семейството на убития, Областният управител Ивайло Здравков, директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов, както и началникът на РУ на МВР – Г. Оряховица – главен инспектор Мариян Лонгинов.

На паметната плоча за поклон бяха и общинското ръководство – кметът Васил Христов и заместникът му Емилия Жилиева, общински съветници, директорът Даниела Арабаджиева и учители от СУ „Максим Райкович“, служители на МВР, граждани.

Преди да бъдат поднесени венци и цветя в памет на Шарков, беше отслужено опиело от отец Богдан Арабаджиев, а възпоменателна реч произнесоха заместник-министърът Кирил Ценкин и Милена Шаркова – съпруга на загиналия и председател на Фондация „Емил Шарков“. „За тези 10 години мога да кажа, че болката от загубата не е отминала. Но делото, което остави Емо след себе си, свети все по-ярко. Надявам се той да бъде пример за всички негови колеги, за младите жители на Лясковец и те да бъдат доблестни момичета и момчета. Искам паметта за Емо да остане винаги жива. Благодарение на всички, които го носим в сърцето си, вярвам, че той никога няма да умре“, каза съпругата на убития, а заместник-министърът в словото си заяви: „Няма да забравим достойния човек, оставил следа с решителността и себеотрицанието си. Пример за изпълнен дълг, за смелост и доблест Емил Шарков остава в паметта ни“.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново