За осми път в Лясковец се проведе конкурс за най-красива коледна честитка

Публикувано на чт, 10 Дек. 2015
1022 четения

Вече с осем поредни издания е общинският конкурс за най-красива Коледно-новогодишна картичка в община Лясковец. С тази инициатива организаторите са едни от първите, които дадоха идеята в навечерието на светлите празници, именно малчуганите да изработват сами честитките за Коледа и Нова година. В конкурса децата на лясковска община показват своите умения на художници. Деца от детските градини и по-големите  учениците в начален и среден курс от училищата се впуснат в надпреварата като рисуват и апликират, сътворявайки красиви произведения с коледно-празнична тематика. Тази година в общинска администрация постъпиха 264 картички. В надпреварата за най-оригинална честитка се включиха деца от всичките седем детски градини и по-големите от трите училища в Лясковец.

Журиращите специалисти от общинска администрация избраха най-добрите творения, които са 30 на брой. Те ще бъдат изпратени с поздрав-послание до президента и вицепрезидента на Република България, до председателя на парламента, до министър-председателя, до вицепремиерите и всички министри. Първите четири най-красиви творби отиват при Росен Плевнелиев, Маргарита Попова, Цецка Цачева и Бойко Борисов. Това са картичките на първокласничката Андрея Пенова от СОУ „Максим Райкович”, Пламена Тодорова от ЦДГ „Славейче”, Кремена Бабулкова и Дарина Писарова от ЦДГ „Радост” – класирали се съответно на първо, второ, трето и четвърто място. Всички останали картички ще тръгнат с поздрав към министри, депутати, областния управител, кметове на общини, председатели на общински съвети, директори на институции, приятели и колеги от различни учреждения.

По традиция авторите на най-оригиналните картички бяха на среща с общинското ръководство, за да бъдат поздравени за отличното си представяне. На всички тези първенци в надпреварата бе съобщено при кого от първите на деня отива картичката им. На децата кметът на общината д-р Гецова връчи специални грамоти, поздрави ги и им благодари за участието. Всички майстори на коледните честитки бяха почерпени с лакомства, а за да запечатат спомен от срещата с общинското ръководство, 30-те творци се снимаха заедно с д-р Гецова и с председателя на общинския съвет Даниела Арабаджиева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново