Внесоха подписка в Общинския съвет срещу затварянето на спортна площадка

Публикувано на чт, 25 апр. 2019
192 четения

Протестна подписка срещу затварянето на спортната площадка в кв. „Колю Фичето“ бе внесена на днешното заседание на Общинския съвет във В. Търново. В нея са се подписали 421 души в рамките на три дни, след като миналата седмица след решение на ВАС служители от РЗИ спряха от експлоатация спортното съоръжение. То се намира в междублоковото пространство между улиците “Проф. Илия Янулов” и “Мария Габровска”. По темата в местния парламент се изказаха двама души, които представиха различните си позиции по казуса. Според Делян Генчев спортната площадка трябва да бъде преместена заради шума, който по думите му тормози живущите от 9,00 до 22,00 ч. „Площадката е изградена напълно незаконно, само на 6 м от блока, в който живея. По наредба отстоянието е минимум 500 м“, заяви Делян Генчев.
Срещу думите му застана Галин Ненов, който призова Общинския съвет да съдейства за отваряне на площадката. По думите му игрището за баскетбол е единственото, на което децата могат да спортуват в момента, тъй като училищните дворове се заключват. Поради тази причина той стартира подписка в подкрепа на спортното съоръжение. „За три дни събрахме 421 подписа от хора от всякакви възрасти, включително и деца“, подчерта Генчев.
„Опънахме нови мрежи, които са в баскетболното игрище и предпазват разстоянието зад баскетболните кошове и металната ограда, за да избегнем прекия достъп на топката до оградата. След първото замерване направихме ново и то показа по-ниски нива на шум от допустимите. Имаме проверка, която е направена и казва, че площадката е в добро техническо състояние“, обясни управителят на ОП „Спортни имоти“ Петко Павлов. От трибуната той заяви, че разбира позициите и на двете страни – на тези, които искат спокойствие и на другите, които настояват за по-добри условия за спорт. Павлов подчерта, че през последните няколко години е направено много за обезшумяването и обезопасяването на спортната площадка. Допълнително са монтирани тампони на скейтбордните рампи, поставени са камери за видеонаблюдение и огради, които позволяват контролиране на достъпа.
Както „Янтра ДНЕС“ писа с решение на ВАС миналата седмица бе затворена за експлоатация спортната площадка, което предизвика вълна от недоволство на десетки жители на квартала. Заради решението на магистратите Общината внесе жалба във ВАС с искане за разглеждането ѝ по същество от 5-членен състав на съда.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново