Вижте как ще изглежда кино “Искра”

Публикувано на чт, 19 Юли 2018
9839 четения

Модерна визия, луксозни кинозали и богата програма обещават инвеститорите, които обновяват старото кино в читалище „Искра“ във Велико Търново. Официалното откриване ще бъде на 5 октомври и в момента текат усилени ремонтни дейности. От „Кинополис Ентъртеймънт“ представиха за първи път бъдещата визия на модерния киноцентър с визуализация на централното фоайе. Киното ще разполага с четири луксозни кинозали, като в зала 1 любителите на седмото изкуство ще гледат на най-големия екран в града с впечатляващите 12 метра широчина и 5 метра височина. Новото кино ще е с най-високо качество на картина и звук, залагайки на 4К техника, която е бъдещето на киноиндустрията. Предвидена е също богата филмова програма, както и 3D прожекции.
След повече от 25 години в емблематичната сграда в центъра на старата столица отново ще има кино прожекции. От фирмата инвеститор обещават ремонтните рейности да не променят вътрешната архитектура на сградата, за да се съхрани нейната автентичност. Планирано е също възстановяване на фасадата на читалището, което да върне стария му блясък.
Компанията е млада и бързо развиваща се киноверига, която стартира през 2015 г. с двузално кино в Габрово. Три години по-късно откри салони в Карлово, Плевен и Сапарева баня, а съвсем скоро ще отвори врати и във Велико Търново.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново