Вежди Рашидов поощри лясковско дете, което му изпрати честитка

Публикувано на чт, 22 Дек. 2022
519 четения

Едно от наградените лясковски деца в конкурса за най-красива картичка, получи специална покана от председателя на Народното събрание Вежди Рашидов. Коледната картичка на малкия Илия Иванов от ДГ „Пчелица“ бе предназначена за Вежди Рашидов и с нея той честити на един от първите мъже в България Коледа и Нова година. Веднага след получаването на детското послание, председателят на Народното събрание отправи покана към детето да посети парламента. Малкият творец отпътува за столицата заедно със своята майка Антоанета Павлова, придружени от кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова, под чиято егида се провежда конкурса за картички, както и от директора на детската градина Анка Иванова.

Шестгодишният творец е от лясковското село Мерданя, възпитаник е на ДГ „Пчелица“, гр. Лясковец и участва в Общинския конкурс за най-хубава честитка в съревнование с над 200 малки и по-големи художници. Заложбите на твореца е оценил високо и господин Рашидов и е решил да поощри малчугана от Лясковско. Въпреки отрупания председателски кабинет с честитки от цяла България, картичката на детето от Лясковец е впечатлила най-много големия художник.

Впечатление прави тематиката на честитката, избрана да отрази спокойната семейна атмосфера, домашния уют, топлината на празника и коледния дух. Всичко това нашият художник е постигнал чрез изображения от бита – старинна къща, пасторална идилична сцена с овчар и агънце, както и огнище – символ на човешка топлина и празничност.

Освен благодарност и похвала от специалист в тази област, малкият Илия, който е и бъдещ първокласник, получи от големия художник пожелания да развива таланта си и да сбъдва мечтите си. Поради ангажименти и натовареност в Народното събрание, от името на господин Рашидов поздравленията и поощрението поднесе неговият заместник Росен Желязков. Той предаде и много подаръци за всички другарчета на Илия от група „Мечо Пух“ – боички и различни пособия за рисуване, плюшени играчки и други. Директорът на „Пчелица“ Иванова връчи от името на децата благодарствен поздравителен адрес и красив макет на пчелен кошер, пчелички и бурканчета с мед, изработен от екипа учители на детската градина. Иванова също разказа на домакина, че децата от поверената й детска градина с радост се включват в изданията на конкурса и всяка година има все по-интересни картички. Кметът на Общината д-р Гецова също благодари за високата и компетентна оценка, за вниманието към нашето дете и предаде за парламентарист номер едно подарък сувенири с логото на Община Лясковец и икона на светците пазители на град Лясковец Петър и Павел.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново