Вдигат нов търговски център в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 4 мар. 2020
2847 четения

Нов търговски комплекс планира да изгради старозагорска фирма в кв. „Пролет“ в Г. Оряховица. Миналата седмица Общинският съвет в града даде „зелена светлина“ на предложението за продажба на поземлен имот с площ от 2059 кв. м на „Новотехпром“ ЕООД. Към момента в имота има отстъпени права на строеж на гаражи на физически лица, заради което имотът бе предложен за продажба с тежест. Дружеството е собственик на поземлен имот на ул. „Васил Левски“ 10, закупен миналата година. Той е  съседен на въпросния парцел, като идеята е двата терена да бъдат обединени за изграждането на търговския комплекс, който ще е с обща площ от 4000 кв. м. Според проекта към него ще има паркоместа и подземен паркинг. Очаква се в комплекса да „влязат“ четири големи търсовки вериги – dm, Jusk, T-Market и полската дискаунт верига Pepco. Инвеститорът е готов да закупи имота с наличните правни тежести, поемайки ангажимент да построи гаражи на собствениците.

Имотът, който е частна общинска собственост ще бъде продаден на търг, като първоначалната цена, определена с пазарна оценка, е в размер на 86 478 лв. без ДДС или 103 773 лв. с ДДС. Предложението за продажба на терена бе подкрепено от общинските съветници. Идеята на старозагорската фирма е търговският комплекс да бъде завършен и въведен в експлоатация до края на годината.

Фирма „Новотехпром ЕООД“ е създадена през 1989 г. Днес дружеството разполага с модерен търговски център и три производствени бази. Разширявайки непрестанно обхвата на своята дейност, компанията е с утвърдени позиции на българския и европейски пазар в областта на профилирането и търговията с метали, продажба на термоизолационни панели, резервни части за хладилна, климатична и енергетична техника.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново